Cheag Astro pronto-pregatit de ied Extra Mărește

Cheag Astro pronto-pregatit de ied Extra

CAPIE

New product

Cheag Astro pronto - pregatit de ied

unitatea de vanzare 1 kg

Cheag pentru branza

More details

By buying this product you can collect up to 16 puncte loialitate. Your cart will total 16 puncte loialitate ce pot fi convertite intr-un voucher de 3 lei.


162 lei tax incl.

Informații

Cheag Astro pronto - pregatit de ied

Astro pronto / pregatit de ied este un produs integral natural obtinut prin prelucrarea ultimii parti a somacelor de ied ce au fost selectionate in precedenta la origine. Este un cheag cu o putere coagulanta 1/10000 aceasta fiindu-i data de o compozitie de 80% chimozina si 20% pepsina. Este ideal pentru branzeturile cu o maturare medie / lunga si in pregatirea tuturor branzeturile produse din lapte de vaca sau mixt, unde se urmareste obtinearea unui gust putin mai pregnat al branzeturilor proaspete.

Titlul si continutul enzimatic

Activitate 1:10.000 ± 5% in unitati comerciale italiene, metoda AITEL.

Raportul enzimatic Chimosina / Pepsina: 80/20 ± 5%

Utilizare

Dizolvare in apa rece in proportie de aproximativ 1/10 (diluarea reprezinta un procedeu ce face posibila dispersarea cheagului in mod eficient si omogen in laptele materie prima).

Administrare: 30 pana la 40 grame cheag (nediluat) pentru 100 litri de lapte sanatos. In cazul in care se urmareste doar coagulare laptelui si nu in mod special, imbunatatirea calitatilor organoleptice ale branzeturilor, cantiatea poate dimuna considerabil. Este sufienta o cantitate de 10 pana la 15 grame de cheag (nediluat) pentru a coagula 100 litri de lapte sanatos. Administrarea poate varia in functie de temperatura si aciditatea laptelui sau de tehnologia applicata si bineinteles de timpul in care se doreste obtinerea coagului.

Produsul nu necesita o filtrare inaintea adaugarii in lapte ca la omologul Astro traditional.

Intrebuintare: branzeturi in lapte de vaca sau mixt, casuri sau branzeturi din lapte de oaie sau capra la care se doreste accentuarea gustului. Gustul branzeturilor rezultate este mai proeminent decat in cazul folosirii cheagurilor din gama Standard.

Proprietati microbiologice

Continutul bacteric total:                       < 120000 UFC / 1 g

Drojdii                                                

Mucegaiuri                                         

Bacterii anaerobe                                

Coliformi totali:                                    

Salmonele:                                           absent in 25 g.

Stafilococi aureus:                                absent

Escheria coli                                        absent in 25 g

Listeria monocytogenes:                       absent in 25 g

Activitate antibiotica                             absent la test

Mycotoxins                                          absent la test

Conservare

Produsul se poate conserva pe o perioada de aproximativ un an de la data confectionarii (data trecuta pe eticheta) numai in cazul in care va fi pastrat sigilat in recipientul original, ferit de lumina si la o temperatura cuprinsa intre 4° si 8° C. In cazul in care aceasta perioada a trecut, cheagul poate fi utilizat dar pierde din puterea coagulanta circa 5-10 % pe an. Acesti termeni au fost calculati tinand cont de o perioada de 10-15 zile la o temperatura < 30°C care corespunde perioadei de manipulare si transport.

 

 

 

   

8 alte produse în aceeași categorie: