Reduceri! Cheag Astro Lichid (de vitel) 1/50.000 Mărește

Cheag Astro Lichid (de vitel) 1/50.000

CAV 2

New product

Astro Lichid (de vitel) 1/50.000 SH

Recipient de 1 litru

More details

By buying this product you can collect up to 31 puncte loialitate. Your cart will total 31 puncte loialitate ce pot fi convertite intr-un voucher de 6 lei.


311 lei tax incl.

Informații

Cheagul lichid de vitel este un preparat standardizat de enzime, extras din stomacul de vitel (abomazul), selectat la origine. Are un spect maro deschis. Titlul este de 1:50.000 SH (-/+ 5%). Cheagul cu acest titlu permite coagularea a 100 litri de lapte cu circa 4-5 ml de cheag lichid. Avantajul cheagului lichid il reprezinta faptul ca acesta nu necesita o pregatire prealabila, se distribuie uniform in laptele ce urmeaza a fi coagulat si implicit faciliteaza manipularea. Din pucnt de vedere al eficacitatii si contributiei la formarea ulterioara a gustului branzeturilor, cheagul de vitel se situeaza printre primele locuri in categoria coagulantilor naturali, intrucat raportul chimozina/pepsina este de 80/20. 

Cheagul de vitel sau bovin se diferentiaza in mai multe calitati, in baza raportului dintre chimozina si pepsina. Dat fiind faptul ca pepsina este o enzima proteolitica (proteoliza - proces de descompunere al proteinelor sub actiunea enzimelor), cheagurile cu un continut ridicat de pepsina sunt cu precadere indicate pentru branzeturile proaspete precum casurile, in timp ce cheagurile cu un continut ridicat de chimozina, sunt indicate la producerea branzeturilor de medie si lunga maturare. Atunci cand pepsina detine o proportie de 60% sau egala, acest cheag isi schimba denumirea in Cheag Bovin. Pentru o mai buna exemplificare o sa redam intr-o tabela raportul chimozina/pepsina si utilizare pentru fabricarea diferitelor tipuri de branzeturi.

Chimozina/

Pepsina   

 

Tipul branzeturilor

 

94/6                             

 

Parmiggiano Reggiano, Grana Padano, Mozzarella de bivolita

85/15                           

 

Branzeturi DOC cu maturare lunga sau proaspete cu randament superior

75/25                           

 

Toate tipurile de branzeturi dulci (Provolone, diverse casuri, branzeturi din lapte de oaie in general sau mixte, telemea)

50/50                           

 

Branzeturi de medie sau scurta maturare

 

15/85                          

 

 Branzeturi proaspete (Mozzarella, pizza cheese)

Pentru cheagul lichid sunt disponibile urmatoarele variante (titluri):

1/10.000

1/50.000

 

 

Conservare
Produsul poate fi depozitat timp de aproximativ 1 an, cu referire la data de ambalare înscrisă pe etichetă, numai dacă esste păstrat in ambalajul original sigilat, la adăpost de lumină și la o temperatură cuprinsă între 4 ° și 8 °. Durata de depozitare a fost calculata prin asigurarea unei perioade de 15 zile, pentru transportul la temperatura camerei (<30 ° C).

8 alte produse în aceeași categorie: